0186 605 888 info@ddc-heinenoord.nl

Infiltratiekratten

Frankische infiltratie-units, Rigofill bergingskratten inspecteerbaar.

  Stel uw vraag

  Anticiperen op klimaatverandering met regenwaterberging en -infiltratie

  De regen valt steeds vaker met een grotere intensiteit. Ons rioolstelsel is daar vaak niet op berekend. Een van de manieren om wateroverlast op straat tegen te gaan, is het water af te koppelen. Dat wil zeggen om het water niet meer via het bestaande rioolstelsel af te voeren.

  Het juiste krattensysteem bestellen

  Vaak wordt er eerst een offerte opgesteld. Op basis van uw wensen en eisen stellen we een complete specificatie op. De experts van DDC Heinenoord adviseren u graag over het meest geschikte krattensysteem voor uw toepassing. De basis van de offerte is uw aanvraag. De aanvraag kan per email of telefonisch worden ingediend. Omdat DDC Heinenoord de Rigofill krattensystemen direct van Frankische importeert, zijn onze prijzen scherp en condities praktisch.

  Levensduur van het Rigofill krattensysteem

  De units worden vervaardigd van PP. De fabriek Frankische heeft de bergings- en infiltratiekratten ontworpen voor een minimale levensduur van 50 jaar. Om het krattensysteem optimaal te laten functioneren, adviseren we een regenwaterzuiveringsinstallatie voor te schakelen. In het leveringsprogramma zijn de typen SediPoint en SediPipe opgenomen. De mensen van DDC adviseren u uiteraard graag over een mogelijke toepassing.

  Voorbeeld toepassing krattensysteem

  Voorbeeld toepassing krattensysteem industrieel

  Plaatsing infiltratiekratten Rotterdam

  plaatsing infiltratiekratten Rotterdam Berkelplein

  Toepassingen bergings- en infiltratiekratten

  Eenmaal opgevangen in de open bergings- en infiltratieunits, kan het water vervolgens voor diverse doeleinden worden ingezet. Zo kan het water in de bodem geïnfiltreerd worden. Dit voorkomt vooral in stedelijk gebied een uitdroging van de bodem. Het opgevangen regenwater kan ook worden benut. Denk daarbij o.a. het besproeien van een (kunstgras)veld van een sportclub of de groenstroken in uw gemeente. Ook worden de inspecteerbare kratten ingezet als tijdelijke buffer voor het regenwater. Middels een zogenaamde debietregelput kan de buffer met een gecontroleerde volumestroom leeglopen.

  De details van het Rigofill inspecteerbare krattensysteem

  De Rigofill units van de Duitse fabriek Frankische zijn snel en eenvoudig te plaatsen. Ze zijn licht van gewicht en onderling worden ze met behulp van kunststof clips aan elkaar bevestigd. Om het krattensysteem toegankelijk te maken voor inspecties met een camera, worden Quadro-controleputten ingezet. Omdat deze dezelfde afmetingen hebben als de kratten, kunnen ze overal in het krattenveld worden ingepast. De Rigofill krattensystemen zijn leverbaar in twee belastingsklassen. Dit zijn de SLW30 en SLW60.