0186 605 888 info@ddc-heinenoord.nl

Lijnkolken

Lijnkolk, Gootkolk, Smalle kolk, gietijzer, Kolk 2045, Kolk 200, C20, K20

  Stel uw vraag

  Lijnkolken van DDC Heinenoord, een praktische en esthetische keuze

  Lijnkolken met een uitwendige breedte van 20 cm worden om zowel praktische als esthetische redenen toegepast. Veel verhardingselementen hebben een maat van 20 cm lang of er is met een bepaald aanlegpatroon een maat van 20 cm te maken. Zo kan de smalle kok perfect ingepast worden. -Denk daarbij bijvoorbeeld aan 2 strekken keiformaat, 3 strekken dikformaat en 4 strekken waalformaat klinkers . Ook in de rollaag, vaak langs een stoeprand toegepast in combinatie met een asfaltverharding, komt de lijnkolk goed tot zijn recht. Het asfalt kan strak langs de gootrand aangebracht worden. De lage variant van slechts 52 cm hoog zit niet in de weg voor kabels en leidingen die vaak op een diepte van 60 cm zitten.

  De lijnkolk bestellen

  De meest gangbare lijnkolktypen hebben we op voorraad. Omdat DDC Heinenoord de straatkolken rechtstreeks uit Oostenrijk importeert, zijn onze prijzen scherp en condities praktisch. Wenst u een op maat gemaakte prijsopgave ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij adviseren graag in uw keuze!

  De bouwstof van de smalle kolk K20F

  De onderbakken van de smalle kolken worden vervaardigd van FILCOTEN, een vezelversterkte beton C60/75. Een duurzame bouwstof waarin geen BTEX-stoffen zitten. Zo dragen we bij aan een milieuvriendelijke afwatering. FILCOTEN is in Oostenrijk getest en heeft van het IBR (Institut Baubiologie Rosenheim), een duurzaamheidscertificaat gekregen.

  Plaatsing Lijnkolken in Den Bosch

  Plaatsing Lijnkolken in Den Bosch

  Lijnkolk Filcoten K20 in Delft

  Filcoten K20 Lijnkolk in Delft

  Kenmerken K20F straatkolken

  Er zijn diverse varianten leverbaar. De slibvanghoeveelheid kan 10 of 20 liter bedragen, e.e.a. afhankelijk van de hoogte die resp. 52 of 75 cm is. Het roosterinlaatstuk van gietijzer kan vlak of schuin zijn. De uitlaat, voorzien van een uitneembaar stankscherm, kan in de diameter 125 of 160 mm geleverd worden. Daarbij kan het uitlaatgarnituur op de korte of lange zijde gepositioneerd zijn.

  Het onderhoud van de gootkolken

  Er wordt weleens aangenomen dat de smalle lijnkolken lastig te reinigen zijn. Bij de ontwikkeling van de vernieuwde K20F bleek dat het bekende rioolreinigingsbedrijf vanderValk+deGroot standaard, passende zuigbuizen op hun materieel meevoert. De maximale doorgangsbreedte van de K20F bedraagt nl. ruim 140 mm.