0186 605 888 info@ddc-heinenoord.nl

Gewapend betonnen roostergoten

Afvoergoot, Draingoot, Roostergoot, gewapend beton, type I.

  Stel uw vraag

  Roostergoten van gewapend beton, type I, zelfdragend

  De robuuste gewapend betonnen roostergoten zijn vervaardigd van beton C60/75. De DELTA-serie bestaat enerzijds uit goten met verzinkt stalen randen waarin gietijzeren roosters t/m de klasse F900 ingelegd kunnen worden en anderzijds uit goten met betonnen randen of opleggingen waar betonnen roosters toegepast kunnen worden. Met gesloten afdekkingen worden deze goten ook als kabelgoot ingezet. De goten kunnen tevens worden geleverd als infiltratie goten.

  Europese norm NEN EN 1433 voor afvoergoten

  In deze norm wordt onderscheid gemaakt tussen zogenaamde type M en type I afvoergoten. Type M goten dienen altijd met een bepaalde hoeveelheid en kwaliteit beton geplaatst te worden om uiteindelijk te voldoen aan de gewenste verkeersklasse. Type I goten kunnen daarentegen zonder beton geplaatst worden. De norm kent een indeling van verkeersklassen van A15 t/m F900 waarbij A15 de lichtste verkeersklasse is. Er dient altijd rekening gehouden te worden dat de goot niet kan verzakken. Derhalve is een stabiele en draagkrachtige ondergrond vereist. Vaak worden de type I goten op een stellaag van beton geplaatst.

  Toepassing van gewapend betonnen roostergoten

  De zware gewapende roostergoten worden vaak toegepast in terreinen waar zwaar verkeer kan rijden. Denk aan fabrieksterreinen, haventerreinen, luchthavens en op- en overslagplaatsen met vrachtwagens en zware heftrucks. Omdat de goten van het type I zijn en derhalve aan de zijkanten geen betonnen steunrug nodig hebben, kan er met allerlei verhardingssoorten tegenaan worden gewerkt.

  De maatvoering van roostergoten

  Aangezien de regenintensiteit van buien vanwege het veranderende klimaat de laatste jaren sterk toeneemt, moeten regenwaterafvoersystemen qua afvoercapaciteit daarop worden afgestemd. De leveringsprogramma’s van de diverse systemen bieden goten tot wel 1500 mm aan inwendige breedte. De experts van DDC Heinenoord adviseren u graag over de meest geschikte roostergoot voor uw toepassing.

  Toepassing Rijen Gewapend betonnen goot

  Toepassing Rijen Gewapend betonnen goot

  DELTA U400 Gewapend betonnen goot

  DELTA U400 Gewapend betonnen goot

  De juiste roostergoot bestellen bij DDC Heinenoord

  Vaak wordt er eerst een offerte opgesteld. Op basis van uw wensen en eisen stellen we een complete specificatie op. De basis van de offerte is uw aanvraag. De aanvraag kan per email of telefonisch worden ingediend. Omdat DDC Heinenoord importeur is, zijn onze prijzen scherp en condities praktisch.