0186 605 888 info@ddc-heinenoord.nl

Roostergoten

Afvoergoot, Draingoot, Roostergoot buiten.

    Stel uw vraag

    Roostergoten van DDC Heinenoord in diverse duurzame materialen leverbaar

    Beton, verzinkt staal en RVS zijn bekende materiaalsoorten voor afvoergoten. FILCOTEN is een vezelversterkte beton C60/75. Een duurzame bouwstof waarin geen BTEX-stoffen zitten. Zo dragen we bij aan een milieuvriendelijke afwatering. FILCOTEN is in Oostenrijk getest en heeft van het IBR (Institut Baubiologie Rosenheim)een duurzaamheidscertificaat gekregen. Ook de afdekroosters van de draingoten zijn in verschillende materialen leverbaar. Vaak afhankelijk van de gewenste verkeersklasse en esthetische uitstraling, kan er gekozen worden uit RVS, gietijzer, verzinkt staal en kunststof.

    Europese norm NEN EN 1433 voor afvoergoten

    In deze norm wordt onderscheid gemaakt tussen zogenaamde type M en type I afvoergoten. Type M goten dienen altijd met een bepaalde hoeveelheid en kwaliteit beton geplaatst te worden om uiteindelijk te voldoen aan de gewenste verkeersklasse. Type I goten kunnen daarentegen zonder beton geplaatst worden. De norm kent een indeling van verkeersklassen van A15 t/m F900 waarbij A15 de lichtste verkeersklasse is. Er dient altijd rekening gehouden te worden dat de goot niet kan verzakken. Derhalve is een stabiele en draagkrachtige ondergrond vereist. Vaak worden de type I goten op een stellaag van beton geplaatst.

    De juiste roostergoot bestellen

    Vaak wordt er eerst een offerte opgesteld. Op basis van uw wensen en eisen stellen we een complete specificatie op. De basis van de offerte is uw aanvraag. De aanvraag kan per email of telefonisch worden ingediend. Omdat DDC Heinenoord importeur is van de Oostenrijkse fabriek BG Graspointner, zijn onze prijzen scherp en condities praktisch.

    Roostergoten van het type BGZ S 100

    Roostergoten Type BGZ S 100 in Dordrecht

    Roostergoot geplaatst in Amsterdam

    Roostergoot verzorgd in Amsterdam

    Toepassingen

    Veel roostergoten worden buiten toegepast voor het opvangen, transporteren en afvoeren van regenwater. Echter worden draingoten ook binnen toegepast. Dan gaat het vaak om het opvangen van proceswater. Denk daarbij aan de voedingsmiddelen industrie en bijvoorbeeld ook aan autogarages en wasstraten. Roostergoten worden vaak toegepast in winkelstraten en pleinen, de Openbare Ruimte. Ook bij toegangen van (kantoor)gebouwen en in laadkuilen van opslagloodsen worden roostergoten ingezet om regenwater deugdelijk op te vangen zodat het water niet tot overlast leidt. Op dakterrassen worden drainagegoten aangesloten op drainagematten om zo het regenwater dat tegen de gevels valt, af te voeren.

    Maatvoering

    Aangezien de regenintensiteit van buien vanwege het veranderende klimaat de laatste jaren sterk toeneemt, moeten regenwaterafvoersystemen qua afvoercapaciteit daarop worden afgestemd. Waar vroeger vaak een roostergoot met inwendige breedte van 100 mm volstond, wordt nu een breedte van 150 of zelfs 200mm ingezet. De leveringsprogramma’s van de diverse systemen bieden goten tot wel 500 mm aan inwendige breedte. De experts van DDC Heinenoord adviseren u graag over de meest geschikte roostergoot voor uw toepassing.